OKTOBER


/ Startade månaden med att bli rejält sjuk / åkte till kusinerna i Stockholm o hade det bra / köpte mig en ny sommarklänning på rean / syrran bakade fina cupcakes / hade flätlockar / pluggade o pluggade / fick hem en rejäl hög med läxor / det blev kallare o kallare på morgonen / vi började packa / o till sist, det bästa på hela månaden, vi åkte till Thailand, o där är vi fortfarande !

APOR OCH MOPPE

På eftermiddagen åkte vi till ett apberg med vilda apor. Hade inte folk pratat med oss och sagt att dom kan anfalla om man går för nära, hade jag nog gått närmare för att ta bättre bilder. Men, nu är det som det är.
 
Vi hyrde också 2 mopeder, en med vagn bredvid, så alla i familjen fick plats. Och jag fick för första gången prova på att åka moppe. Det var såå kul !
 

SISTERS

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

BEACH

Dagen har varit bra. Badat hela förmiddagen, åt på en liten resturang precis vid poolen där man fick vänta lite väl länge på maten. Åkte sedan till Mae Phim för att kolla runt lite, gick ner till stranden, o åt sen på en Italiensk resturang.
 
Just nu åskar det o blixtrar för fullt. Har nog aldrig hört så mycket mullrande o det lyser upp på hela himlen när det blixtrar. Rätt mysigt faktiskt !
 

DOG

 
Om ni inte visste det så går det vilda katter och hundar här i Thailand. Igår såg vi en jättesöt liten hund smyga omkring i buskarna !

HAR DET BRA HÄR

 
Dagen har jag ägnat mig vid poolen. Vi har badat o badat, o när vi inte har gjort det har vi gått upp för att äta eller sola en stund. På kvällen gick vi ut på en resturang, riktigt gott ! Det ända som va lite tråkigt var väl att det bara var svenskar på resturangen. Men förutom idag så har vi faktiskt inte träffat på så många svenskar.
 
Hörde häromdagen att det har snöat hemma i Sverige, och det gick ju inte att missa eftersom hela facebook bombaderades med den nyheten. Det är nu jag känner att vad bra jag har det som svettas hela dagarna o går i bikini istället för att gå i en tjock jacka.
 
Ha en bra dag !

MAE PHIM

Idag var det dags att lämna Bangkok och åka till en mer lugnare ort som heter Mae Phim, och ligger 20 minuters bilresa från Ban Phe. Det såå fint här, och poolen ligger precis vid havet. Nu kommer vi vara här o bara slappa i en vecka. Underbart !
 
 
Är det bara jag som tycker att den näst sista bilden ser ut som en apollo reklam ? Haha xD

SHOPPINGEN PÅ MARKNADEN

 
Bilderna får tala för sig själva ! Och jag kan lova er att detta kostade säkert inte mer än 200 kr. tillsammans !

SHOPPINGEN PÅ MBK


RESTURANT

Vi kom hem till hotellet idag vid 2. Då var vi heelt döda, så vi slängde oss i poolen. Några timmar efter det bestämde vi oss för att gå till en resturang alldeles i närheten. Jättemysig resturang, men ett litet minus för den långa väntetiden på maten.
 
 
Förlåt för den dåliga kvaliten. Svårt att ta bra bilder när det är mörkt ute ..

STORMARKNAD

Varit på en sjukt stor marknad idag. När vi läste information om marknaden stod det att det tar några dagar att gå igenom hela marknaden. Så ni kan ju tänka er hur stor den va ! Men iallafall, det var såå varmt att mamma sa åt oss att köpa första bästa typ. Mycket saker blev det, o det jag köpte kommer jag att visa sen.
 
Så söta är dom som säljer. Dom prutar o sänker priset själva när dom tror att man är osäker. Men man tycker ju nästan synd om dom när det redan är så sjukt billigt ..
 
 
Tog inte så mycket bilder på själva markaden. Men det var så trångt o varmt där inne, så jag var rädd att tappa den ibland allt folk.

GRAND PALACE


ÄNNU EN BRA DAG !

Idag har vi hunnit med mycket men ska försöka berätta dagen kortfattat. Vi har åkt tunnelbana, tuk-tuk och flodbåt. Vissa i familjen tycker det är jättekul att åka tuk-tuk, galet genom staden, medans vissa tycker det är livsfarligt.
 
Vi åkte flodbåt över vattnet o vi gick o gick till ett tempel som vi trodde var lite närmare än det var. Så vi fick ta ett stopp på vägen på ett café o ta en kall dricka. Templet var inte det roligaste stället, och vi har nog konstaterat att kultur är inget för våran familj. På vägen hem åkte vi Tuk-tuk för lite mer pengar än vi tänkt oss, men vi fick se lite av China Town iallafall.
 
Vi hittade inget matställe så efter många timmar gick vi in i nån liten affär för att inte hungra ihjäl. När vi äntligen hittade ett matställe på ett shoppingställe, såg vi att det här centret var ju mycket coolare än det vi var på igår. Så jag, Agnes o mamma stannade kvar o kollade lite. Dyra märken visade det sig att va, men ändå kul att kolla.
 
När vi äntligen var hemma på hotellet kastade vi oss i poolen och där har vi varit i några timmar. Det var våran dag !
 
Har tagit väligt mycket bilder idag, men tänkte visa er en eller 2 bilder på dom olika sakerna vi gjort ! Senare kommer det ett inlägg med mer bilder på Grand Palace.
 

UTSIKTEN FRÅN BALLKONGEN

 

NICE DAY

Vi gick upp vid 9 o år en god Thailändsk hotellfrukost. Vi började vandra mot en otroligt stort shoppingcenter med 8 våningar och 2500 butiker. Så har varit där heela dagen ! Alla i familjen har hittat nått o alla gick där ifrån nöjda o belåtna :)
 
Jag vet, nu undrar ni varför jag säger att vi har varit där hela dagen när klockan bara är 1. Men här ligger vi 5 timmar före er, så därför kanske jag bloggar lite konstiga tider.
 
 
 
 
 
 
 

THAILAND

Har varit en jobbig resa, tagit 1 o ett halv dygn sammanlagt. Kom till hotellet för en stund sen o det är såå fint !
Internet krånglar lite, men nu så. Tänkte visa er lite bilder !
 
Nu ska jag ner o bada i poolen :)
 
 
 
 
 
 

JOBBIGT !

Är i Dubai nu, 6 timmar kvar att flyga, halva vägen... Ligger i en stol o flyget går om 2 timmar. Inatt kommer jag inte att få sova mycket .. :/


Vill bara att ni ska veta att under Thailand kommer jag naturligtvis att blogga, tar med datorn. Kommer lägga upp en massa bilder under resan, så ni får se vad jag gör !
 
Så jag hoppas verkligen ni fortsätter klicka in här, resan kommer bli grym !
Ett o annat mobilinlägg kan ju komma upp också :)
 

DET NÄRMAR SIG !

 
 
Det mesta av eftermiddagen har gått åt till att packa. Det är nu man börjar känna att Åh vad skönt det ska bli att få åka ifrån detta tråkiga väder och livet kan nog inte vara bättre just nu !

JAG HAR INGEN FANTASI FÖR ATT KOMMA PÅ EN RUBRIK

Haft uppsjungning med kören idag. Gick väl helt okej ! Fått rätt mycket läxor o plugg gjort idag, och jag har gått runt o småskrattat lite åt att vi har stopp i avloppet o inte kan använda vattnet. Såå typiskt våran familj.
 
Ikväll måste jag lämna mina små kaniner till kaninvakten , känns lite sorgligt ...
 

MY NEW DRESS

 
Har glömt att visa er denna finingen som jag köpte i Stockholm. Den kommer absolut att få följa med till Thailand !

HUNDREDTWENTYTWELVE

Har varit hos doktorn och kollat mitt öra som jag haft lock på i flera veckor. Såå jobbigt !
 
Dagen är trist och grå, och jag ska plugga från min hög med läxor, och börja packa, känns som det är dags nu !
 
 
Saknar sommaren och min fina, rosa klänning !

SKINNBYXOR OCH STICKAD TRÖJA

 
Today's outfit !

HATAR ORDEN LÄXOR OCH PROV

Bad update, i know. Hade pluggångest igår. Pluggade HELA dagen. När jag var klar, orkade ingenting, gick o la mig för att gå upp vid 6 idag o plugga igen. Nu är provet över, ÄNTLIGEN ! Har nog aldrig haft så mycket ångest över ett prov innan.
 
 
Ja, ni ser ju, har lite o göra i helgen kan man säga ... Vill helst göra klart alla läxor innan jag åker så att jag inte behöver sitta där i solstolen med en hög läxor. Semster är till för att slappna av, true ?
 
 
 

EVERY DAY AND EVERY NIGHT

Har inte så mycket att säga just nu. Vanlig dag i skolan, sega lektioner, roliga håltimmar, äcklig skolmat och jag ska säga er att det var inte min turdag idag, verkligen inte !
 
Åkte o tränade på Friskis med Elin efter skolan. Precis kommit hem o ni kan nog gissa vad jag måste göra nu ? Precis P L U G G A ! Det ordet är inte så vackert i mina öron...
 
 
Photo by / Alina    

BLACK WHITE AND COLOUR

 
Då har Tisdagen gått och jag har verkligen pluggat gärnet i skolan, och sen har jag suttit hela eftermiddagen och kvällen o bara pluggat o pluggat. Nu är jag helt slut i huvudet, så nu tar jag ledigt för idag o slänger mig ner i soffan ett tag.

ÖNSKELISTA

För er som inte vet det så fyller jag år om 27 dagar för att vara exakt. 11 November fyller jag år och jag har försökt få ihop en liten önskelista.
 
 
Ja, ni ser ju, det är inte så mycket. Men efter fler år som har gått så har det varit svårare och svårare att komma på saker att önska sig. Jag tycker det lättaste är att bara önska sig pengar, haha !

A FEW DAYS

Har gjort timmarna i skolan. Gjort illa mitt lillfinger på idrotten, men annars var allt helt som vanligt. Som vanligt åkte jag med Julia till kören efter skolan och på Söndag gäller det. Då sjunger vi upp för många människor !
 
Räknar ner dagarna till Thailand nu. Ska bli så skönt att få komma bort från det kalla Sverige. Längtar som sjutton !
 

DAGEN I BILDER


Har haft en helt okej Söndag. Gick på gudstjänst med tjejerna på morgonen, gick med Alvin till grannens katt o bytte mat o vatten, gjort lite nödvändiga saker, pluggat, städat till kaninerna åkt o hälsat på min 98:åriga gammelfarmor en stund och jag har tillomed hunnit byta till mitt gosiga duntäcke.
 
Tänk vad mycket man kan hinna med på en Söndag !

LITE SMÅTT & GOTT

Tillslut blev det att jag åkte till stan igår. Hittade lite saker som jag tänkte visa er !
 
 
Träningsleggings från Stadium
 
 

Tubhalsduk från Ginatricot.
 
 
 
Nagellack från Ginatricot.

THREE PICTURES


THE CAT AND I

 
Går runt i mina flätlockar, och har gått över till grannens katt o myst lite. Det är vad jag har gjort idag än så länge. Och vet ni, inga planer har jag för dagen. Jag tar dagen som den kommer helt enkelt. Simple and plain !

FROST ON LEAVES

Nu är det Fredag igen och denna helgen är första helgen på länge som jag inte har så mycket inplanerat och saker jag måste göra. Väldigt skönt för en gångs skull !
 
Men om två veckor ligger jag där i en solstol och kopplar av !
 
 
Loves this pic ♥
 
 
Några bilder jag tog i morse innan jag gick till skolan !
 

GRATTIS BLOGGEN !

 
Nu är du 1 år, min lilla blogg ! Kan väl inte säga att min blogg har varit så seriös i 1 år, men har ändå bloggat i princip varje dag ! GRATTIS , FLER ÅR SKA DET BLI !!

CUPCAKES

 

PEOPLE CHANGE

Tar hostmedicin tre gånger om dagen, men jag hostar mer och mer för varje dag som går, känns det som ... Vaknar en gång i timmen på natten också, så hur tidigt jag än går o lägger mig nu, så är jag fortfarande trött :/
 
Men annars är jag frisk ! Dagarna rullar på som vanligt, samma gamla vanliga saker man måste göra, men så fina vänner som gör dagarna roligare ! :D
 
O på Torsdag har ni väl inte missat va det är för speciell dag ? Bloggen fyller ju 1 år !
 

BABY FRANK

Syftet med att åka till Stockholm var ju att träffa våran sjunde kusin. Han är ett X antal veckor nu, men såååå sööt !
 
 
 

MIN UPPDATERING HAR INTE VARIT PÅ TOPP

Haft en riktigt bra helg i Stockholm. Träffat fina kusiner, shoppat lite o bara haft det skönt !
 
Nu har vi kommit in i vecka 41, o jag får bara mer o mer prov inplanerade. Dags att börja plugga nu !
 
 

- - -

Även fast jag låter som en kråka när jag pratar och hostar var femte minut så gick jag med bestämda steg till skolan och det gick bra ! Men ikväll måste jag ta det lugnt, så det blir inget Tonår för mig ikväll.
 
Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till Stockholm för att hälsa på våran nya lilla kusin ! :D
 
 

SUMMER

 
 
 
 
 
Några favoritbilder från i somras !  Alla bilderna är tagna av mig, ingen bild är redigerad !

SAKNAR DOM

 
Inte kunnat se mina små änglar på 2 dagar nu... Men idag är jag nästan helt frisk, så ska äntligen ut o gosa med dom o kanske gå på en liten fotorunda senare under dagen.
 
 

VÄRLDENS GODASTE

Tänkte tipsa er om en jättegod dryck som är väldigt lätt att göra, nämligen vaniljmjölk !
 
Kanske inte låter så gott, men det är det faktiskt ! Det enda du behöver göra är att värma mjölk i micron, o sen häller du i vaniljpulver, jättegott !
 

BAD DAY

Mått skit verkligen HELA dagen. Det måste upplevas för att beskrivas hur jobbigt det är... Hade 40 graders feber ett tag.. Legat i soffan från 9 till nu. Jag skojar inte ! Kan inte göra NÅTT... Jo, kolla på film. Men jag blir lätt så uttråkad :/ Så fort jag ställer mig upp dunkar huvudet, och det känns som jag ska svimma...
 
Även fast man kanske önskar att man skulle vara sjuk oftare, så tar jag VERKLIGEN tillbaks det. Alla ni som är friska o går till skolan, lyllos er !
 
 
 
Känner att jag är rätt tråkig som bara lägger upp höstbilder hela tiden ...

SICK ...

 
Här i soffan kommer jag att ligga hela dagen med mina halstabletter, datorn, mobilen och te. Kanske ser rätt mysigt ut, men jag kan säga er att det är inte kul att ha 39 graders feber, förkyld, hostar, ont i halsen och jag blir svimfärdig så fort jag ställer mig upp...

ÄNNU FLER HÖSTBILDER

Ligger i min soffa o mår skit ... Dagen har varit OÄNDLIGT lång, och jag sitter o knarkar halstabletter ..
 
Vädret är världens tråkigaste och hur dåligt jag än mår så MÅSTE jag plugga spanska idag..
 
Detta blev ett väldigt depp-inlägg nu, känner jag.. Men alla ni andra som mår bra: Ha en fortsatt trevlig dag !
 
 

BUHUU

Håltimma i 2 timmar suger ...